Artister 2018

Här hittar du mer information om helgens artister.

Torsdag 28 juni

Parker Redmond

Parker Redmond är en country singer/songwriter, uppvuxen och boende strax utanför Memphis i USA. Musik har alltid varit en viktig influens i Parkers liv, så  det var självklart att välja denna karriär. Give God the glory, and keep on playin’..”

Facebook

Erika Jonsson

Att det skulle bli country har alltid varit en självklarhet för Erika Jonsson som redan som 13 åring började skriva sina egna låtar.  Att följa med till lokalpuben och lyssna på country som barn var hon ganska ensam om, men intresset för musiken var för stort för att neka henne att komma in.Erika slog igenom med sin låt ”Sången om Värmland” 2014, som har spelats mer än 4 000 000 gånger på Spotify och har därmed sålt guld. Erika är inspirerad av den amerikanska Countrykulturen, vilket hörs i hennes EP som släpps våren 2018. Hon blandar country med rock och pop.” Hemsida

Fredag 29 juni

Arvingarna

Arvingarna bildades hösten 1989.
Casper och Tommy fick tips från Dennis Janebrink om att börja spela dansbandsmusik istället för hårdrock (de spelade i Ice wind).
De frågade Kim om han ville vara med och senare fick de tips om Lasseman.
Deras första spelning hade de i Sea Stars paus då de även fick namnet Arvingarna.
Sen rullade det på och 1991 kunde de spela musik på heltid.
1993 hände det stora genombrottet. Arvingarna vann Melodifestivalen med ”Eloise”. Det var första året som man hade telefonröstning och inte enbart en jury. De kom på en 7e plats i Irland med ”Eliose” skriven av Gert Lengstrand & Lasse Holm.

Hemsida

Mickeys

Mickeys är ett svenskt dansband som bildades i Aspås i Jämtland 1989. I början fick man kämpa mot Walt Disney Company för rätten till namnet (Musse Pigg heter Mickey Mouse på engelska), men gick segrande ur striden. Bandet har vunnit en dansbandstävling som Svenska musikerförbundet och Café Norrköping anordnade 1995 och deltog i Dansbandskampen 200

Facebook

Lördag 30 juni

Dansbandskungen

”Ni har knappast kunnat undgå Dansbandskungen och hans låtar på nätet. 2014 kom den första – Hon sa mä (mej hem inatt) – som hittills har streamats 160 000 gånger på Spotify!
Men, vem är då Dansbandskungen egentligen? Jo, det är Marcus Persson från Skara som producerat en stor mängd med dansbandsskivor.Marcus hade gjort ett gäng dansbandslåtar på skoj som Pär Winberg (Atenzia Records) hade sparat ner. Inför ett stundande bröllop lade Pär, utan Marcus vetskap, upp låten Hon sa mä (mej hem inatt) på Spotify och döpte honom till Dansbandskungen. Därefter har Dansbandskungen släppt flera låtar som alla streamats flitigt. Facebook

The Refreshments

En svensk rockgrupp, bildad 1989 i Gävle. The Refreshments spelade under de första åren av sin karriär huvudsakligen av rock´n´roll-låtar.

Bandet släppte 1995 sitt första album Both Rock’n’Roll som följdes av Trouble Boys 1997,  Några av bandets största hits är Miss You Miss Belinda och One Dance, One Rose, One Kiss.  År 2003 släpptes det storsäljande julalbumet Rock´n´Roll X-Mas. The Refreshments deltog i Melodifestivalen 2014 med låten Hallelujah.

Hemsida